BINE ATI VENIT

Traforajul este o arta veche, imbinata cu o tehnica handmade si condimentata din belsug cu multa pasiune si rabdare, aplicată pe placaje de lemn.

Primii pasi in arta traforajului i–am facut in scoala gimnaziala, unde, sub indrumarea profesorului de practica, am inceput realizarea de mici decupaje in placaj de 4 mm.

Odata cu trecerea anilor, cu pasi mici dar siguri, am inceput prelucrarea modelelor cu un grad de dicultate mai ridicat, urmand o cale ascendenta in realizarea modelelor de traforaj, utile atât ca decoratiuni cât si ca obiecte pentru acasă...citeste mai mult

Despre traforaj si ... despre mine ;)

Traforajul este o arta veche, imbinata cu o tehnica handmade si condimentata din belsug cu multa pasiune si rabdare, aplicată pe placaje de lemn.

Primii pasi in arta traforajului i–am facut in scoala gimnaziala, unde, sub indrumarea profesorului de practica, am inceput realizarea de mici decupaje in placaj de 4 mm. Odata cu trecerea anilor, cu pasi mici dar siguri, am inceput prelucrarea modelelor cu un grad de dicultate mai ridicat, urmand o cale ascendenta in realizarea modelelor de traforaj, utile atât ca decoratiuni cât si ca obiecte pentru acasă.

Cu toate ca traforajul este o veche pasiune, timpul acordat pentru aceasta activitate, variaza de la zi la zi, uneori am reusit sa acord acestei pasiuni chiar si 8-9 ore pe zi, iar alta data nu am reusit mai mult de 2 ore, oricum, important este faptul ca, pasiunea ramane.

Prin contopirea pasiunii pentru fotografie, cu pasiunea pentru traforaj, am am incercat sa dau “viaţă” imaginilor. Cum ? Asa cum ceea ce ne sensibilizeaza, ne inspira, ceea ce am resimtit prin “ochiul” camerei foto, am transpus pe hartie, am copiat pe placaj, am decupat si i-am dat viata prin imbinare, slefuire si lacuire.

De la lucrari pur decorative, pana la cele utilitare (rafturi, suporturi diverse, etc) crearea unor modele cat mai compexe si mai bune, a fost si ramane pentru mine, o continua provocare.

Astfel, am reusit sa va prezint o serie de machete si tablouri, realizate din placaj de 4 mm (favoritul meu), cu ajutorul traforajului manual si uneori, al traforajului electric (pentru realizarea modelelor de traforaj cu scop utilitar, realizate din lemn natur de 18-25 mm grosime).

O alta problema a pasionatilor de traforaj, o reprezinta lipsa modelelor (patterns), motiv pentru care am decis sa pun la dispozitia pasionatilor de traforaj, o serie de modele de traforaj, create si experimentate personal.

Pentru cei care m-au cunoscut, a fost suficient să vadă o macheta sau un tablou realizat din traforaj, ca să îsi spună ”vreau si eu ! ”.