BINE ATI VENIT

Traforajul este o arta veche, imbinata cu o tehnica handmade si condimentata din belsug cu multa pasiune si rabdare, aplicată pe placaje de lemn.

Primii pasi in arta traforajului i–am facut in scoala gimnaziala, unde, sub indrumarea profesorului de practica, am inceput realizarea de mici decupaje in placaj de 4 mm.

Odata cu trecerea anilor, cu pasi mici dar siguri, am inceput prelucrarea modelelor cu un grad de dicultate mai ridicat, urmand o cale ascendenta in realizarea modelelor de traforaj, utile atât ca decoratiuni cât si ca obiecte pentru acasă...citeste mai mult

In aceasta sectiune, va prezint o serie de lucrari de traforaj si pirogravura, majoritatea realizate cu traforaj manual. Bineinteles, pentru realizarea acestor modele se poate utiliza si un traforaj elctric, dar cu anumite precautii, avand in vedere folosirea unor panze de traforaj nr. 2 sau nr. 3 si reglarea spre minim a vitezei de taiere.

Pagina Proiecte este structurata in patru sectiuni, dupa tipul de model (pattern) prezentat.

Astfel, in subcategoria Modele traforaj, am inclus diverse modele realizate personal, reprezentand diverse machete, realizate din multiple piese, prin imbinarea partilor componente.

In subcategoria Tablouri traforaj, am inclus numai modele de perete. Cu toate ca multe din modelele de traforaj prezentate pot fi expuse si pe suporti dedicati, precizez ca acestea au fost gandite pentru decorarea spatiilor de locuit avand si posibilitatea de agatare.

Subcategoria Artizanat traforaj, cuprinde diverse modele de traforaj realizate su scop decorativ, modele care nu sunt incluse in celelalte doua subcategorii.

Subcategoria Modele pirogravura, este reprezentata prin ornamente decorative, realizate prin tehnica pirogravarii.

In curand, voi introduce o subcategorie noua, ce vizeaza modele de traforaj realizate cu scop utilitar, cum ar fi: rafturi, suporti pentru pahare, suporti pentru flori, casete din lemn, etc.

Toate modelele prezentate in aceasta sectiune sun supuse legii dreptului de autor, utilizarea acestora in orice fel de activitati comerciale, fiind interzisa.