BINE ATI VENIT

Traforajul este o arta veche, imbinata cu o tehnica handmade si condimentata din belsug cu multa pasiune si rabdare, aplicată pe placaje de lemn.

Primii pasi in arta traforajului i–am facut in scoala gimnaziala, unde, sub indrumarea profesorului de practica, am inceput realizarea de mici decupaje in placaj de 4 mm.

Odata cu trecerea anilor, cu pasi mici dar siguri, am inceput prelucrarea modelelor cu un grad de dicultate mai ridicat, urmand o cale ascendenta in realizarea modelelor de traforaj, utile atât ca decoratiuni cât si ca obiecte pentru acasă...citeste mai mult

Aceasta sectiune este destinata celor care doresc sa se initieze sau sa isi aprofundeze cunostintele in tainele traforajului si a pirogravurii. Tot in aceasta sectiune veti gasi informatii necesare in vederea alegerii fierestraului de traforaj potrivit pentru nevoile fiecaruia, informatii despre panzele de traforaj si despre utilizarea lor, in functie de proiectele pe care le alegeti, despre tipurile de materiale folosite cu precadere in activitatea de traforaj si de pirogravura, etc.

Tot in aceasta sectiune voi incerca sa va ofer informatii despre modul de lucru, incepand cu alegerea modelelor, pregatirea materialelor, transpunerea sablonului (pattern) pe suprafata de lucru, decuparea dupa desen, precum si despre finisarea lucrarilor.

Pentru cei care doresc informatii mai detaliate despre materialele folosite, preturi de achizitie si furnizori, voi adauga link-uri cu informatii utile.

Toate aceste informatii le veti gasi sub forma de tutoriale, care pot fi accesate direct din aceasta pagina. Totodata, voi adauga informatii si sugestii referitoare la modul de lucru specific activitatii de pirogravura, despre statiile de lucru, reglarea temperaturii de ardere in functie de materialul utilizat, precum si multe alte informatii.

In functie de solicitarile dumneavoastra, vom adauga si alte tutoriale. Pentru informatii sau intrebari, nu ezitati sa ma contactati, prin formularul de pe sectiunea contact.